ASSISTANT GOLF TEACHING PROFESSIONAL (INSTRUCTEUR)

BEROEPSPROFIEL

De opleiding tot Assistant Golf Teaching Professional (level II - Golfinstructeur) leidt op tot:

  • het assisteren en helpen organiseren van golfactiviteiten (golfclinics en groepslessen)

  • het onder begeleiding van een clubprofessional  geven van lessen en begeleiden van vaardigheidstoetsen.

  • het assisteren binnen het verenigingsleven

Het opleidingsprogramma:

Duur:
Weekopleiding 5 dagen opleiding

De diverse onderdelen van de opleiding

Dag 1: Kennismaking (duur: hele dag)
We maken kennis met alle cursisten. We gaan uitvoerig in op de opleiding, de verschillende stappen en fases in het programma en de rol van WFGT of The Netherlands als opleidingsinstituut. Aan de hand van het studie- en lesmateriaal bespreken we de hoofdlijnen van de studiestof. Om op een constructieve manier de WGTF Certified- of Master Teaching Professional te kunnen assisteren gaan we specifiek in op het opzetten, assisteren en begeleiden van privélessen en clinics. Uiteraard gaan we de dag afsluiten met een 9 holes wedstrijd met opdracht.

Dag 2: Clinic
De eerste (opleidings) dag van de opleiding tot Assistant Golf Teacher begint met het aanleren van een clinic en het verzorgen van een weekend HCP 54 cursus. Het dagprogramma bestaat uit het ondergaan, analyseren en observeren van hoe een clinic wordt verzorgd en gegeven. We beginnen met een presentatie over de doelgroepen, belevenis modellen en manieren van lesgeven, alvorens de cursisten het clinic programma zullen ondergaan.

Dag 3: Clinic verzorgen
Tijdens deze dag zullen de cursisten zelfstandig een clinic programma verzorgen aan de mede-curisten en andere klanten.  Alle facetten komen aan bod; putten - chippen - swing. In roulatie zal de cursist diverse onderdelen lesgeven en zal worden beoordeeld en geanalyseerd. Tijdens het avondprogramma zal de evaluatie plaats vinden.

Dag 4: Privé lessen - lesplanning
Tijdens deze lesdag zullen we onderscheid maken tussen de groepslessen en de manier van prive les verzorgen. De privé lessen zullen o.a. zijn aan kinderen - volwassen en minder valide. Naast de verschillende doelgroepen zullen we een voorbeeld lesplan van 12 weken behandelen, waarbij we gezamenlijk een structuur neerzetten om mee te kunnen beginnen en heeft de WGTF zijn eigen Swingball lesplanning ontwikkeld.

Dag 5: Lesgeefstijlen - video analyse en mirror image
De laatste opleidingsdag zal bestaan om via video analyse een andere inzicht te geven hoe er met launch monitor systemen kan worden lesgegeven. Ook de lesgeefstijlen zullen aan bod komen hoe men veilig kan staan en in welke posities we kunnen analyseren en observeren.

WGTF Examen
Na succesvol volgen van de weekopleiding ontvangt de cursist het certificaat Assistant Golf Teaching Professional.

Voor het spelschema van de PAT wedstrijden, klik hier.

Kosten
De kosten voor deze 5-daagse opleiding bedragen €2950,- exclusief de reis/verblijf-, lunchkosten en drinks.

Start van de opleiding
April, Juni, Augustus en Oktober/November

NB. Onder het motto train de WGTF golfleraar hebben we een uitgebreid WYOG programma aan seminars en workshops. Dit alles gericht op het verhogen en of verbeteren van de eigen golfvaardigheid alsmede in het geven van groepslessen, clinics, evenementen en jeugdlessen. Beide programma’s zijn een individuele, optionele aanvulling op het opleidingsprogramma en zijn dus geen verplichte onderdelen. Niemand minder dan Phil Allen zal dit voor de WGTF verzorgen.