CERTIFIED GOLF TEACHING PROFESSIONAL (CLUBPROFESSIONAL)

BEROEPS-PROFIEL

De opleiding tot Certified  Golf Teaching Professional (level III) leidt op om:

  • het zelfstandig plannen en organiseren van golfactiviteiten o.a. wedstrijden en - schema’s.

  • op een gestructureerde wijze trainings- en lesmethoden begeleiden

  • het coachen bij wedstrijden

  • het afnemen van vaardigheidstoetsen

  • het aansturen van sportkader

Deze opleiding is ook de basis voor de officiële KSS-3 kwalificatie van NOC*NSF.

Welkom

Over de opleiding

Het opleidingsprogramma:

Vereiste tot deelname aan de opleiding:

  • Geldig lidmaatschap van WGTF of The Netherlands
  • Geen vooropleiding level II Assistant Golf Teaching Professionals verreist

De diverse onderdelen van de opleiding

Stap 1: Intake
In een persoonlijke kennismaking praten we over alles wat met golf te maken heeft. In het bijzonder de golfsport in Nederland.

Stap 2: Weekopleiding
Gedurende deze 5 dagen worden alle theorieën en praktische toepassingen van de golfsport behandeld. We observeren en analyseren uw swing. We bestuderen de wetten van de balvlucht. We gaan verder specifiek in op de noodzakelijke vaardigheden bij het succesvol geven van lessen. Een greep van de onderwerpen hieruit zijn: Teaching posities, Mirror images, Leren lesgeven & drills. Verder ook uitgebreid aandacht voor uw eigen methodiek, didactiek en communicatieve vaardigheden.

Stap 3: Lesmodules
In 5 van de 7 afzonderlijke lesmodules komen die specifieke onderwerpen aan de orde die een bijdrage leveren aan een succesvolle golfleraar-carrière. Empathie/coaching (1 dag) - MOT/impliciet leren (1 dag) - Marketing & Communicatie van een WGTF Golfleraar(1 dag) - Clubfitting (1 dag) - Biomechanica (1 dag) .

Voor meer informatie over de lesmodules, klik hier.

Stap 4: Stage (Duur: circa 82 uur)
Om de verschillende leermethoden te ervaren volgt u een stageprogramma bij verschillende WGTF golfleraren.  Deze periode wordt in overleg met de WGTF gepland. Het stage traject bestaat uit 2 verschillende elementen; Stage bij een clubpro ( 50 uur) en Stage bij 2 ANWB golf HCP weekenden ( 2 maal 16 uur)

Stap 5: WGTF Examen
Het examen bevat een theoriegedeelte, het geven van een voorbeeldles van 50 minuten en een nabespreking waar je een visie over golf dient te verdedigen. Verder heb je 2 verplichte PAT (Playing Ability Test) wedstrijden gespeeld om het vereiste handicap van maximaal 166 slagen over 2 rondes van 18 holes te halen. Na succesvol afronding van dit alles ontvangt de cursist het certificaat Certified Golf Teaching Professionals.

Voor spelschema van de PAT wedstrijden, klik hier.

Kosten
€ 4200,- Inclusief 5 dagen opleiding, 6 opleiding-lesmodules en het WGTF kleding pakket (3 x polo en 1x trui), exclusief de reis/verblijf-, eet/drink kosten, €250,- examenkosten en WGTF of the Netherlands licentie/lidmaatschapsgeld € 295,-

Start van de opleiding
April, Juni, Augustus en Oktober/November

NB. Onder het motto train de WGTF golfleraar hebben we buiten de opleiding voor onze leden een uitgebreid WYOG (Work Your Own Game by Phil Allen) programma en workshops. Dit alles gericht op het verhogen en of verbeteren van de eigen golfvaardigheid alsmede in het geven van groepslessen, clinics, evenementen en jeugdlessen. Beide programma’s zijn een individuele, optionele aanvulling op het opleidingsprogramma en zijn dus geen verplichte onderdelen.