VEELGESTELDE VRAGEN

Dat kan zeker. Uiteraard moet je wel eerst je HCP 54 halen en je als golfer verder ontwikkelen. We gaan ervan uit dat een golfer met HCP 36 kan starten met de opleiding. Het is echter wel zaak om die HCP naar 16 te brengen gedurende de opleiding. Maar dat lukt met ons Work On Your Own Game (WOYOG) programma meestal heel goed.

Waarom niet? Als je aan de aanmeldingseisen voor wat betreft HCP voldoet kun je probleemloos starten. Tijd moet je natuurlijk wel zelf gaan maken.

Dat hangt helemaal van je eigen ambities af. Het WGTF diploma is een erkend diploma, dus je kan in principe overal aan de slag. En hoe meer uren je maakt hoe meer verdient.

Dat is allemaal geen probleem, de cursus wordt grotendeels in modules gegeven en je kunt altijd herexamens doen. Dus tijd speelt geen hoofdrol, je kan het in overleg met de WGTF in je eigen tempo doen.

Leren golfen duurt meestal wel langer dan 5 maanden, maar als je aan onze handicap vereisten voldoet kun je zeker in 5 maanden Certified Golf Teaching Pro worden.

Er is niet echt een gemiddelde leeftijd. Sommigen coaches zijn begin 20 anderen eind 50. Het maakt in principe niet uit. We leiden iedereen op in dezelfde filosofie. We willen dat onze coaches entertrainers worden die mensen enthousiast maken voor golf en ze dat ook houden. En dat kan part time of full time.

Over het algemeen zijn de toelatingseisen van de WGTF ten opzichte van andere opleidingen wat lager en ook de opleidingskosten zijn relatief betaalbaar. Maar dit is een bewuste keuze, we willen het vak van golfleraar graag bereikbaar maken voor een grotere doelgroep.

 

In principe is er geen specifieke voorbereiding nodig. Het is handig als je het programma op voorhand goed met onze opleiders doorneemt zodat je niet voor verassingen komt te staan. Het is verder ook makkelijk als je eigen spel in orde is, maar dat kan gedurende de cursus ook opgepakt worden.